زبان آلمانی

زبان آلمانی - دویچفا | DeutschFa

زبان آلمانی

زبان آلمانی – به عنوان اولین مطلب، به معرفی زبان آلمانی می پردازیم. زبان آلمانی (Deutsche Sprache) زبانی از خانواده زبان‌های هندو-اروپایی و عضوی از شاخه زبان‌های ژرمنی غربی است.

زبان آلمانی با بیش از ۹۵ میلیون گویشور، پر گویش‌ترین زبان اتحادیه اروپا محسوب می شود. گویشوران این زبان در کشورهای آلمان، اتریش، سوئیس، لیختن‌اشتاین، لوکزامبورگ، شرق بلژیک، آلتو آدیجه، آلزاس، لورن و جنوب دانمارک در اکثریت هستند. همچنین زبان آلمانی، زبان رسمی آلمان، اتریش، بخشی از سوییس و بلژیک، تیرول جنوبی (ایتالیا) و لیختن‌اشتاین محسوب می شود. همچنین در رومانی و نامیبیا، اقلیت‌هایی به این زبان صحبت می کنند.

زبان آلمانی دومین زبان اسناد علمی، پس از زبان انگلیسی، است. این زبان، سومین زبان در سایت های اینترنتی، پس از زبان انگلیسی و روسی، به شمار می رود. زبان آلمانی (با ۵٫۳ درصد) پس از انگلیسی (با ۵۴٫۹ درصد) و روسی (با ۶٫۱ درصد) سومین زبان در اینترنت است. همچنین گفته می شود که یک دهم از کتاب هایی که در سال در جهان تالیف می شوند به زبان آلمانی است.

زبان آلمانی - دویچفا | DeutschFa
زبان آلمانی – دویچفا | DeutschFa

زبان آلمانی دارای تعداد زیادی گویش می باشد. دو گویش آلمانی بالا و آلمانی پایین، گویش های اصلی این زبان و تعداد زیادی نیز گویش فرعی هستند. بر اساس این زبان، زبان معیاری با نام آلمانی معیار وجود دارد که بیش‌تر به آلمانی بالا شبیه است و به خارجی‌ها آموزش داده می‌شود.
آلمانی بالا خانواده‌ای از گویش‌های آلمانی است که گویشوران آن در جنوب آلمان، اتریش، سویس و شمال ایتالیا پراکنده‌اند. آلمانی بالا به دو گروه اصلی آلمانیش و اتریشی-باواریایی تقسیم می‌شود که هرکدام شامل گویش‌های مختلفی هستند.
آلمانی پایین، نام مجموعه‌ای از زبان‌های ژرمنی غربی است که در شمال آلمان و همچنین بخش‌هایی از شرق هلند رواج داشته، حدود ۵ میلیون گویشور دارد. گستره نفوذ تاریخی این زبان شامل شمال لهستان، استان کالینینگراد روسیه و بخشی از جنوب لیتوانی بوده‌است. جنگ جهانی دوم و پس از آن تغییر در مرز کشورها باعث اخراج گسترده گروه‌های آلمانی زبان از این مناطق شد. جوامع آلمانی در کشورهای بالتیک نیز به زبان آلمانی پایین سخن می‌گفتند. همچنین زبان آلمانی پایین میانه، زبان میانجی در پیمان هانسیتیک بوده و به همین علت تاثیر قابل توجهی بر زبان‌های اسکاندیناویایی گذاشته‌است.

این زبان یکی از مهم‌ترین زبان‌های جهان است. به طوریکه در سایت ویکی پدیا آمده است:

شمار کسانی که زبان آلمانی را همچون زبان مادری خود در اتحادیه اروپا به کار می‌برند از گویشوران دیگر زبان‌های این اتحادیه بیشتر است. جمعاً حدود ۱۰۵ میلیون نفر گویشوران مادری این زبان هستند و در حدود ۸۰ میلیون نفر آلمانی را زبان دوم خود می‌دانند.

بخشی از کلمات زبان آلمانی ریشه در زبان‌های لاتین و یونانی دارد و قسمت کوچکی نیز از فرانسوی و انگلیسی به عاریه گرفته شده است.

 

منبع: ویکی پدیا

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *